Informatie over vertaalbureaus

Een vertaalbureau vergelijken en kiezen

Bent u op zoek naar een manier om uw advertenties, drukwerk of bijvoorbeeld uw webshop naar één of meerdere talen te vertalen? Dan is het raadzaam om een vertaalbureau in te schakelen. Door verschillende vertaalbureaus met elkaar te vergelijken vindt u het bureau dat het best past bij uw eisen en wensen. Daarnaast ontvangt u een inzicht in de verwachte kosten voor de gevraagde vertaaldiensten zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Wat doet een vertaalbureau

Een vertaalbureau is gespecialiseerd in het vertalen van verschillende soorten documenten. Van een technische handleiding tot complexe website. Een vertaler kan een stukje tekst letterlijk vertalen naar een andere taal zonder dat de vertaling onderdoet aan de brontekst. Deze tekst wordt nauwkeurig en aansprekend vertaald. Onze vertaalbureaus helpen u graag om uw boodschap voor meer mensen leesbaar te maken in meer dan 30 talen.

Vertaalbureau vergelijken

U heeft een vertaling nodig en bent op zoek naar een geschikt vertaalbureau die uw opdracht naar behoren kan uitvoeren. Waarop dient u te letten bij het vergelijken van vertaalbureaus?

Allereerst dient u te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van het vertaalbureau. Lees eens door de website en bepaal of het bureau professioneel en betrouwbaar op u over komt. Daarnaast is het belangrijk om te weten door wie uw aangeleverde teksten worden vertaald. Een moedertaalspreker is beter in staat de vertaling met de juiste intonatie en boodschap over te brengen dan iemand die de taal heeft aangeleerd. Ook is het van belang dat de vertaler verstand heeft van de sector waarin vertaald dient te worden. Als laatste is het belangrijk dat u van tevoren bedenkt wat de omvang van de tekst zal zijn en op welke termijn u de vertaalde teksten wenst te ontvangen.

Op basis van deze wensen kunt u een goede vergelijking maken tussen de verschillende vertaalbureaus zodat u de juiste keuze kunt maken.

Kosten vertaalbureau

De tarieven en snelheid van oplevering kunnen per vertaalbureau aanzienlijk verschillen. Daarom is het belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen verschillende vertaalbureaus. Kosten worden vaak berekend op basis van het aantal woorden dat vertaald moet worden. Dit woordtarief wordt gebaseerd op de talencombinatie, het vakgebied en de omvang van de vertaling. Maak daarom eerst een inschatting van de grootte van uw opdracht, voordat u op zoek gaat naar een vertaalbureau.

Het voordeligste vertaalbureau in uw regio vindt en vergelijkt u via de gratis offertetool op deze pagina. Vul uw postcode in en vraag gratis vrijblijvende offertes aan van vertaalbureaus in uw regio. U ontvangt dan binnen korte tijd gratis en geheel vrijblijvend offertes op maat.